Univé Stadsloop Appingedam 20e editie.

Vooraf had Geart Jorritsma het al aangeven en ook trainer en vader Harry was ervan overtuigd, een PR zou er gelopen worden bij de Stadsloop van Appingedam.
Gezien de prestaties van de laatste maanden was dit zeker een reële doelstelling, de gelopen tijd van 32.45 min eerder dit jaar op 400 meter te lange parcours van Stadskanaal moest en zou eraan gaan.
Meten met de Nederlandse subtop en kijken waar het zou kunnen eindigen tussen de noordelijke toplopers, de wedstrijd in stad Appingedam was hier uitmuntend geschikt voor.
Klaas Oudman verantwoordelijk voor het wedstrijdveld had ook dit jaar gezorgd voor een prachtige mix van Atleten. Wereldtoppers, Nederlandse top en subtop, noordelijke top, regionale en Damster toppers, allemaal werden ze ontvangen met een hartelijk gastvrijheid. Het weer had de organisatie niet zelf in de hand, anders had men zeker gekozen voor een 20ste droge variant, maar voor de rest was deze 20ste editie perfect georganiseerd.
Vooraf was er dan ook twijfel of snelle tijden mogelijk zou zijn op dit parcours, bochten, paar stukjes gladde klinkers. Maar nadat John Langat en Wilson Kipsang als nummer 1 en 2 gefinisht waren binnen de 28 minuten was deze twijfel weg. Daarna bewees Geart Jorritsma dat vooraf gestelde doelen op het natte wegdek van Appingedam gewoon mogelijk waren. Niet een klein beetje maar gewoon een verpulvering van zijn eigen besttijd met een 13e tijd overall van 31.15 min. Geart mengde zich hiermee niet tussen de noordelijke toplopers maar stond gelijk op het hoogste tree van de noordelijke lopers. Lange tijd dachten we dat Geart de passie voor snel lopen alleen van zijn vader had. In Appingedam weten ze inmiddels beter ook moeder Tineke van de Vliert wist in de categorie 45+ het podium te halen, gefeliciteerd met je 3e plaats!
Erik Driesen wist bijna de hele wedstrijd in het spoor van Geart te blijven en finishte in een mooie tijd van 31.23 min en wist hiermee zijn mindere prestatie van vorig jaar gelijk recht te zetten. Ook broer Arjen liep in deze wedstrijd een sterke tijd van 34.17 min en stond dan ook vol trots op het podium op plaats 2 bij de mannen 45+.
Jessica Oosterloo liet vorige week in Drachten al zien dat er vorm was. Vooraf gaf ze al aan dat het niet haar weer was in Appingedam. Maar het weer had geen invloed op haar eindtijd, nooit eerder liep jessica zo snel een 10 km en ook voor haar een schitterende nieuw persoonlijk record van 34.42 min. Om het succes van persoonlijks record compleet te maken deed ook Jacelyn Gruppen hier aan mee, maar liefst 27 seconden wist zij in Appingedam van haar persoonlijk record af te lopen. Jessica en Jacelyn stonden met deze prachtige prestaties als nummer 2 en 3 op het noordelijk podium. Gefeliciteerd allemaal met jullie schitterende prestatie en trots om met jullie te mogen samenwerken!
Klaas en Marjan Oudman en organisatie bedankt voor de gastvrijheid, in 1 woord het was PERFECT voor elkaar, SUPER!

13482991_1178763282154568_6784027782600344946_o
Jessica Oosterloo, Marcella Esmee Herzog en Jacelyn Gruppen.

13517643_1178763225487907_4901240479741691603_o
Olfert Molenhuis, Geart Jorritsma en Ben Stellingwerf.

13558839_1178763378821225_668887130239199263_o
Christien Koning, Bertha Bruggenkamp enTineke Van de Vliert.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>