Berenloop Terschelling, Lemmelebergloop karakteristieke wedstrijden met topresultaten

Prachtige karakteristieke wedstrijden met topresultaten.
Twee schitterende hardloopevenementen met ieder hun kenmerkende eigenschappen stonden afgelopen weekend op het programma. Afgelopen zaterdag was het eerst de beurt aan de Gerrit Voortman Lemmelebergloop. Een mooi evenement op een schitterende parcours met veel uitdaging. Het publiek werd daar getrakteerd op een spannende strijd waarbij Erik Driesenzijn titel keurig verdedigde en als eerste wist te finishen. Arjen Driesen stond zoals we van hem gewend zijn ook weer op het podium, hij pakte de derde plaats bij de mannen 40.
Een dag later werd de 20ste
Berenloop Terschelling gehouden, een afstand over een hele en halve marathon. Ook hier weer een uitdagende parcours door het duingebied en over het strand. Jan Venhuizen wist hier voor de derde keer de hele marathon op zijn naam te schrijven. Er werden geen toptijden genoteerd, maar zelden gaf de langste afstand zoveel spanning tot het eind, waarbij de eerste drie heren vlak na elkaar over de finish kwamen. De halve afstand bij de dames werd gewonnen door Jessica Oosterloogevolgd door de winnares van vorig jaar Jacelyn Gruppen.
Op de korte cross heren Zilvermeer Mol België 3000 meter eindigde Håvard Lalit Øglænd op de 21e plaatst met een tijd van 10.13 min.
erik-lemeleberglooparjen-gerrit-vvortman-l-b-l40-podiumberenloop-1beren-l

Berenloop 2016 op strand bij West aan Zee (paal 8)

Berenloop 2016 op strand bij West aan Zee (paal 8)

berenloop-6berenloop-2016-10

Berenloop 2016 op strand bij West aan Zee (paal 8)

berenloop-2016-5berenloope70b4455jessica-erikberenloop-2016-9