Eerste plaatsen voor Eline Glas en Alwin Heijting

Dorp met Vaartloop, Nieuw-Amsterdam 29 april 2017

Voor Alwin was het lang onzeker of hij wel kon starten. Hij heeft al een tijd last van een blessure aan het been en door een ongelukkige val ook nog last van een dikke arm. Een uur voor de start heeft hij dan toch besloten om van start te gaan op de 10km.

Eline had van tevoren samen met de trainer Gerrit Voortman bedacht hoe zij deze wedstrijd zou gaan lopen. De eerste helft ontspannen beginnen en de laatste km’s het tempo opvoeren. Vooral niet te hard beginnen.

Na een wat vreemde start. Lees, iedereen was nog aan het kletsen en opeens ging, 10 meter voor de startstreep, zonder vooraankondiging het startschot. Nam Alwin gelijk de kop en nam een ruime voorsprong op de rest van de lopers. Hierdoor kon hij zijn eigen race lopen en heeft hij relatief ontspannen de 10km gelopen. Hij kwam in 32.50 als eerste over de finish.

Ook de race van Eline liep volgens plan. Ook zij had direct na de start een voorsprong op de rest van de dames. Tot de 6km liep Eline ontspannen, waarna zij het tempo opvoerde. Dit resulteerde in een snellere tweede helft. Als eerste dame kwam zij in een tijd van 37.33 over de finish.

Beide tijden waren goed voor een parcoursrecord.